Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

10 mei: AquaVlan - SEAlab

Looptijd: van 1 september 2009 tot 28 februari 2014
Plattegrond van de locatie van het project

Het SEA lab is de praktijkruimte voor de onderzoeksgroepen Aquaculture en Water Technology van de Delta Academy van HZ University of Applied Sciences te Vlissingen. Het is één van de resultaten van het grensoverschrijdende onderzoeks- en innovatieproject AquaVlan (Interreg IV A VL-NL) waar 9 Vlaamse en Nederlandse partners hebben samengewerkt aan de realisatie van aquacultuur als duurzame bedrijfstak. Onderzoekers en studenten werken in deze onderzoeksfaciliteit aan allerlei experimenten, variërend van basic proefjes tot PhD onderzoek. De onderzoeksvragen komen van regionale ondernemers die actief zijn of willen zijn in de aquacultuursector. Er is zout grond- en oppervlaktewater beschikbaar, een verhard buitenterrein voor kweekproeven met allerlei aquacultuur organismen, portocabins voor kleinschalige gecontroleerde laboratorium opstellingen en analyses en een kas met een ontijzeringsinstallatie, ultrafiltratie unit en een fotobioreactor voor algenkweek.    Zie ook: http://www.grensregio.eu/2011/02/11/aqua-vlan/

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen