Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

10x klaar voor Industrie 4.0 - Suplacon

Looptijd: van 2 juli 2021 tot 28 februari 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Veel MKB bedrijven in de maakindustrie weten van Industrie 4.0 of Smart Industrie, maar worstelen met het toepassen van deze ontwikkelingen in de fabriek. TNO heeft een oproep gedaan om, vanuit haar kennis en expertise op het gebied van industrie 4.0, een groep van bedrijven bij elkaar te brengen om 1) bedrijven individueel te helpen met hun specifieke use cases, 2) praktisch aan de slag te gaan in de fabriek en 3) gezamenlijk van elkaar leren. Door deze aanpak kan TNO haar kennis overdragen aan het MKB van Nederland, kunnen de bedrijven meer inzicht krijgen hoe zij zelf hierna aan de slag kunnen en krijgen zij een eerste oplossing in de fabriek. Suplacon is één van deze bedrijven.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen