Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

11 mei: Bruisend Waterplein Breda

Looptijd: van 1 januari 2011 tot 30 juni 2014

Bruisend Waterplein De haven is beperkt toegankelijk voor (grotere) boten en op enkele evenementen na ontbreekt het veelal aan levendigheid. Een transformatie van de haven naar een bruisend waterplein betekent een impuls voor het hele watertoerisme en vergroot de betekenis van de binnenstad.   Haalbaarheidsonderzoek In april 2011 heeft het college van B&W, in navolging van de visie water en vrijetijdsbesteding, de opdracht gegeven voor de uitvoering van een haalbaarheidsonderzoek naar de noodzakelijke voorzieningen die er voor zorgen dat het havengebied zich ontwikkelt tot een bruisend waterplein. 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen