Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

3D Lab & 3D Atelier

Looptijd: van 1 maart 2011 tot 31 maart 2013
Plattegrond van de locatie van het project

 

In het project wil Portaal samen met partners een bijdrage leveren aan de verbetering van het ondernemersklimaat voor (startende) ondernemers in de creatieve sector, met name op het gebied van vormgeving en design.

Dit gebeurt door te investeren in enerzijds het bieden van actieve ondersteuningsmogelijkheden en faciliteiten, waardoor deze ondernemers begeleid worden in de op- en doorstartfase van hun bedrijf en anderzijds in fysieke huisvesting- en presentatiemogelijkheden van de producten en ontwerpen. Hiervoor worden twee gebouwen in Arnhem door Portaal aangekocht, verbouwd en beschikbaar gesteld voor de verhuur aan de startende ondernemers in de creatieve vormgevings- en design sector.

Deze panden dienen een broedplaatsfunctie voor deze groep ondernemers te creëren die elkaars functioneren aanvullen en waarmee tegelijkertijd een stimulerend effect op de fysieke omgeving wordt gerealiseerd. Als projectkosten zijn alleen de kosten die samenhangen met de gebouwen opgenomen in de begroting. Met dit project wordt een verbinding gelegd tussen het Modekwartier en de Arnhemse binnenstad.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen