Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

3D Printing voor Slimme Noodwoning

Looptijd: van 1 december 2019 tot 24 april 2020
Slimme noodwoning

Door klimaatverandering zal het aantal natuurrampen wereldwijd fors in aantal toenemen. En daarmee de vraag naar tijdelijke behuizing. Op dit moment wordt veelal geen gebruik gemaakt van de potentie van digitale productietechnieken om een betaalbaarder, slimmere noodwoning (shelter) te maken die aangepast is aan de lokale context.
In dit project is een shelter ontwikkeld gebaseerd op computergestuurde freesproductie van plaatmateriaal uit agrarische reststromen: CNC Shelter Haiti. Er zijn echter een aantal technische knelpunten (fundering, drainage etc) die niet in deze productietechniek en dit materiaal kunnen worden gerealiseerd. Daarom is de zoektocht gestart naar een aanvullende digitale productietechniek + materiaal die samen met de huidige deeloplossing een werkende totaaloplossing kan bieden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen