Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

9 mei: Revitalisering Emer-Noord - Hintelaken

Looptijd: van 14 november 2008 tot 1 december 2013

RevitaliseringDoelstelling van dit project is een duurzame kwaliteitsverbetering van het vestigingsklimaat op het bedrijventerrein Emer-Noord - Hintelaken, een onderdeel van het grootste en oudste bedrijventerrein van de gemeente Breda. De gemeente wil van bedrijventerrein Emer Noord/Hintelaken een kwalitatief hoogwaardig bedrijventerrein maken. DeelprojectenOm als vliegwiel het hele herstructureringsprogramma aan te jagen, heeft men er in 2009 voor gekozen te starten met een drietal deelprojecten: De aanleg van een nieuwe hoofdontsluitingsweg door Emer-Noord en Hintelaken naar de noordelijke rondweg van Breda. De vernieuwing en verbetering van de centrale ontsluitingsweg. De aanleg van een ecologische zone en vernieuwing en versterking van groenstructuren. ResultatenHet project heeft ertoe geleid dat het voor nieuwe innovatieve en bestaande regionale bedrijven weer aantrekkelijk is om zich hier te vestigen. Daarnaast is de leegstand teruggedrongen en heeft het project gezorgd voor een impuls van nieuwe economische activiteiten en investeringen door ondernemers. Door efficiënter ruimtegebruik zal ook het aantal arbeidsplaatsen stijgen. De afgelopen jaren hebben meerdere bedrijven zich er gevestigd, zoals DB Schenker en Post NL. Dit heeft reeds gezorgd voor honderden extra arbeidsplaatsen. Nieuwe fietsrouteIntegraal onderdeel van het project vormt de natuurvriendelijke en ecologische herinrichting van een strook tussen het terrein en de rivier en de daarnaast gelegen Emerput. Vanuit de Haagse Beemden zal in de toekomst langs de Mark een nieuwe fietsroute naar het centrum van de stad aangelegd.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen