Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Aanleg Noorderhaven Zutphen

Looptijd: van 1 januari 2014 tot 6 december 2015

 

Met de aanleg van de nieuwe haven en boulevard wordt een verbinding gelegd tussen de rivier, de binnenstad en het nieuwe woongebied waarmee ook economische functies om het water heen mogelijk wordt gemaakt.

Zutphen versterkt met het herstel van de Noorderhaven zijn economische en recreatieve structuur. Met de IJsselkade en de oude Vispoorthaven gaat de Noorderhaven één geheel vormen, als havenfront van de oude stad. Daardoor ontstaat een aantrekkelijke locatie voor wonen, werken en recreëren. Rondom de haven zijn woningen, commerciële en horecafuncties gepland. Het gebied biedt ruimte aan circa 100 arbeidsplaatsen. Uit onderzoek blijkt dat er vraag is naar ligplaatsen voor kortdurende bezoeken. Er komen daarom  ligplaatsen en ruimte voor dagtourvaart.

 

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen