Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Aanpak Openbare Ruimte

Looptijd: van 1 maart 2007 tot 30 april 2010

Dit project is gericht op kansloze jongeren in Utrecht, zonder werk en zonder opleiding. Vijftig van hen krijgen een leerwerkbaan aangeboden. De jongeren worden hiermee uit de uitkering gehaald. Ze krijgen een contract bij de gemeente Utrecht en gaan een jaar lang de openbare ruimte verbeteren: groenonderhoud, het opknappen van speelplaatsen, bestraten, vuil ruimen. Daarnaast gaan zij een dag in de week naar school zodat ze een startkwalificatie krijgen. Tegelijkertijd krijgen zij een opleiding op MBO-1 niveau (startkwalificatie).

De inspanningen van het project zijn gericht op verbeteren van de kwaliteit en de leefbaarheid van de openbare ruimte. Na het jaar gaat de gemeente Utrecht de inspanningsverplichting aan de jongeren verder te helpen aan regulier werk of een vervolgopleiding (BBL).

Samenwerking tussen : gemeente Utrecht Leefbaarheidsbudget, Stadswerken PC project, Pechthold gelden, Wijk actie Plan (Vogelaargelden), A+O fondsen, Mitros+Portaal, Start Foundation, Sociale Zaken, reintegratiebureau,Wellantcollege.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen