Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Aanpak Theresiastraat

Looptijd: van 1 augustus 2010 tot 31 december 2013
Theresiastraat

Winkelen in Haagse Theresiastraat is helemaal van deze tijd

De Theresiastraat is een belangrijke winkelstraat midden in het Haagse Bezuidenhout. Deze straat was hard toe aan een flinke opknapbeurt. Met in de directe omgeving een internationaal nieuw kantorengebied, had dit winkelgebied niet de uitstraling die daarbij past. Daarom heeft de gemeente samen met verschillende diensten en organisaties een herinrichtingsplan opgesteld. Dit gebeurde samen met de bewoners en de ondernemers, verenigd in ‘BIZ de Straat’ (Bedrijven Investeringszone). Beide partijen hadden een belangrijke stem in de manier waarop de Theresiastraat aantrekkelijker en veiliger kon worden gemaakt.

De uitvoering volgens een integrale aanpak werd financieel ondersteund door Kansen voor West. De straat heeft een nieuw wegdek en nieuwe trottoirs gekregen, de riolering is gedeeltelijk vernieuwd en de verlichting is aangepast aan de huidige veiligheidseisen. Ook is een aantal bomen geplant en zijn de bushaltes geschikt gemaakt voor mensen met een beperking. Aan de nieuwe inrichting is een duurzame impuls gegeven en de straat voelt prettiger, veiliger en groener aan. Cijfers tonen inmiddels aan dat deze metamorfose de leegstand heeft doen verminderen en belangrijke nieuwe investeerders heeft weten te trekken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen