Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Aanvullende aanvraag PowerParking

Looptijd: van 1 maart 2021 tot 30 juni 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Met de eerste aanvraag voor PowerParking is een pilot uitgevoerd bij gemeente Dronten op het parkeerterrein in het centrum met als doel het concept te testen en verder uit te rollen. De kans voor twee extra pilotlocaties dient zich nu aan bij kantoren van MAC3PARK in Almere en Lelystad. Twee parkeerterreinen wordt deels uitgerust met een dak van zonnepanelen. De opgewekte zonne-energie wordt lokaal gebruikt voor elektrisch laden en de energiebehoefte van de kantoren. Op locatie Lelystad wordt ook de koppeling gelegd met laadinfrastructuur voor elektrische fietsen. Door de koppeling met een ‘smart grid’ en het toepassen van ‘smart charging’ gebeurt dit op een efficiënte wijze. Deze integratie zorgt ervoor dat alleen als in de laadbehoefte en energiebehoefte van het gebouw is voorzien, er terug geleverd wordt aan het openbare net. TU Delft ontwikkelt het monitoringsysteem en onderzoekt ook de verschillen tussen het openbare parkeerterrein in Dronten en de kantooromgeving van MAC3PARK. De aanvullende aanvraag resulteert in 183 extra overkapte parkeerplaatsen, 24 extra laadpunten voor elektrische auto's een een extra opwek van duurzame energie van 0,56 MWp.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen