Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Aardgasmobiliteit

Looptijd: van 1 september 2007 tot 31 maart 2014

Voor de toekomst wordt een toename van de mobiliteit door de economische groei verwacht. Dit betekent meer uitstoot van verontreinigde stoffen en dus meer negatieve effecten op de volksgezondheid en verdere stagnatie van bouw- en infrastructurele projecten, kortom schade aan gezondheid en economie. Om de uitstoot van verontreinigde stoffen door het verkeer te verminderen en/of tegen te gaan, gaat de provincie Zuid-Holland het rijden op aardgas actief stimuleren.

Het doel van het project is een versnelde marktintroductie van duurzame motorbrandstoffen in Zuid-Holland door een netwerk te maken met minimaal 22 vulstations. Het project bestaat uit drie activiteiten:
- Een investeringsregeling voor ondernemers om het exploiteren van een aardgasvulstation aantrekkelijker te maken
- Deelnemende instellingen en bedrijven met een wagenparkscan inzicht geven in de (on)mogelijkheden van rijden op aardgas
- Een promotie/campagne om het rijden op aardgas te stimuleren.

De verwachting is dat, ondanks een toename van de mobiliteit als gevolg van de economische groei, er toch luchtkwaliteitsverbetering optreedt en dat op langere termijn meerdere landen zullen overstappen op schone en duurzame brandstoffen en daarom minder afhankelijk zijn van de olieproducerende landen.

Samenwerking tussen : provincie Zuid-Holland, Stadsgewest Haaglanden, Milieudienst Holland Rijnland, Midden Holland, de Drechtsteden en de gemeente Vlaardingen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen