Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Aardwarmte Den Haag

Looptijd: van 26 januari 2010 tot 30 juni 2014
Aardwarmte Den Haag

Samenwerking: gemeente Den Haag, de woningcorporaties Vestia, Haag Wonen en Staedion en de energiebedrijven E.ON Benelux en ENECO Energie

De gemeente Den Haag heeft in het milieubeleidsplan van 2002 de doelstelling opgenomen in 2040 CO2-neutrale gemeente te willen zijn. Daarvoor is een energietransitie nodig die o.a. gebaseerd zal zijn op innovatieve ontwikkelingen vanuit de energiesector. De gemeente houdt zich actief op de hoogte van die ontwikkelingen en is in 2005 in contact gekomen met de stichting platform geothermie. Uit eerste gesprekken bleek de combinatie van geothermie als energiebron en de grootschalige herstructurering (sloop/nieuwbouw) in Den Haag Zuidwest potentieel kansrijk.

De conclusie van de business case studie is dat het mogelijk is om voor Den Haag Zuid-West op circa 2.200 meter diepte water van 75.

In dit project werkt de gemeente Den Haag samen met de woningcorporaties Vestia, Haag Wonen en Staedion en de energiebedrijven E.ON Benelux en ENECO Energie

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen