Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Abel Alarm

Looptijd: van 19 mei 2015 tot 1 oktober 2015
Plattegrond van de locatie van het project

De traditionele personen alarmeringssystemen werken alleen binnenshuis, zijn duur en worden gezien als stigmatiserend. Abel is een slimme externe knop waarmee organisaties mobiele personenalarmering kunnen omarmen. Abel is draadloos oplaadbaar, waterdicht en geeft visuele en tactiele feedback, waardoor het gebruikersgemak wordt vergroot. Abel beschikt over een accelerometer, waarmee vallen gemonitord kan worden. Abel is de eerste externe knop die door middel van een gebruiksvriendelijke SDK/API geïntegreerd kan worden in nieuwe of bestaande personenalarmeringssystemen van zorgorganisaties. Om te onderzoeken of Abel gebruikt kan worden als volwaardig personen alarmeringssysteem wil Caveor een haalbaarheidsstudie uitvoeren. Er wordt onderzocht of Abel inzetbaar is in de praktijk, waarbij metingen zullen worden verricht naar, onder andere, de stabiliteit en betrouwbaarheid.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen