Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Academy Het Dorp: Innovatieve R&D met, voor en door gebruikers van langdurende zorg

Looptijd: van 15 januari 2018 tot 31 december 2020

6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur

Altijd al benieuwd geweest hoe het zou zijn om een mechanisch skelet te hebben en moeiteloos de zwaarste voorwerpen te tillen?

Academy het Dorp en Siza nemen een exoskelet mee naar Innovate. En ja, die mag je proberen! Probeer ook een game die je helpt schakelen tussen verschillende prikkels of een demo van Ivido, een persoonlijk gezondheidsdossier. Academy Het Dorp en Siza zijn Arnhemse organisaties die veel doen in innovatie in de langdurende zorg, met als doel dat mensen minder afhankelijk van zorg kunnen zijn door technologie

Waar:

INNOVATE EXPERIENCE
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem


Zorgorganisatie Siza en Academy Het Dorp willen door innovatie in de langdurige zorg, vraagstukken van mensen met een beperking aanpakken. Onder andere voor de aanstaande herbouw van Het Dorp in Arnhem.

De hoofddoelstelling van het project is het aansporen en ondersteunen van het MKB uit Oost-Nederland tot innovatie in de sector voor langdurige zorg. Dit gebeurt in samenwerking met de kennisinstellingen in de regio, maar ook met de gebruiker en zorgprofessionals. Het doel is deze gecombineerde kennis om te zetten in producten, processen of diensten.De langdurige zorg kent hele andere problemen omdat een groot deel van de mensen met een beperking thuis woont. Om die problemen duidelijk voor het voetlicht te brengen, hebben mensen met een beperking eveneens een prominente rol in het project.

Lees hier het interview over Acedemy het dorp met Jorrit Ebben en Hanneke Deenen

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen