Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Academy Het Dorp: Innovatieve R&D met, voor en door gebruikers van langdurende zorg

Looptijd: van 15 januari 2018 tot 31 december 2021


Zorgorganisatie Siza en Academy Het Dorp willen door innovatie in de langdurige zorg, vraagstukken van mensen met een beperking aanpakken. Onder andere voor de aanstaande herbouw van Het Dorp in Arnhem.

De hoofddoelstelling van het project is het aansporen en ondersteunen van het MKB uit Oost-Nederland tot innovatie in de sector voor langdurige zorg. Dit gebeurt in samenwerking met de kennisinstellingen in de regio, maar ook met de gebruiker en zorgprofessionals. Het doel is deze gecombineerde kennis om te zetten in producten, processen of diensten.De langdurige zorg kent hele andere problemen omdat een groot deel van de mensen met een beperking thuis woont. Om die problemen duidelijk voor het voetlicht te brengen, hebben mensen met een beperking eveneens een prominente rol in het project.

Lees hier het interview over Acedemy het dorp met Jorrit Ebben en Hanneke Deenen

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen