Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Academy Het Dorp: Innovatieve R&D met, voor en door gebruikers van langdurende zorg

Looptijd: van 1 mei 2017 tot 30 april 2019
Plattegrond van de locatie van het project

Siza en Academy Het Dorp bundelen willen door innovatie in de langdurige zorg, vraagstukken van mensen met een beperking aanpakken. Onder andere voor de aanstaande herbouw van Het Dorp in Arnhem.  De hoofddoelstelling van het project is het aansporen en ondersteunen van het MKB uit Oost-Nederland tot innovatie in de sector. Dit zal gebeuren in samenwerking met de kennisinstellingen in de regio, maar ook met de gebruiker en zorgprofessionals. Het doel is deze gecombineerde kennis om te zetten in producten, processen of diensten voor de langdurige zorg.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen