Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

AccelMed

Looptijd: van 1 oktober 2019 tot 30 september 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Er ontstaan in Noord-Nederland veel goede en kansrijke ideeën voor nieuwe medisch-technologische producten (MedTech) zowel vanuit instellingen als bij jonge startups en ervaren ondernemers. Een groot aantal komt echter niet verder dan de idee-fase omdat het ontwikkelen van MedTech producten complex en tijdrovend is. De eisen van de markt zijn hoog en de regelgeving is streng. Zelden bereiken deze ideeën het door investeerders en industrie gewenst niveau, terwijl zij op hun beurt het beoordelen van haalbaarheid van nieuwe MedTech als uitdagend ervaren. Idee-eigenaren zoeken toegang tot kennis en ervaring op dit gebied, echter kunnen ze daarvoor zelden direct betalen.

Iedereen in dit speelveld is sterk afhankelijk van een goed georganiseerd, ondernemend, objectief en betrouwbaar netwerk. Voor in de cruciale eerste fase wordt bij voorkeur een zo groot mogelijke diversiteit aan kennis en ervaring zo effectief en objectief mogelijk toegevoegd aan ideeën. In dit complexe domein ontbreekt tot op heden echter een passende samenwerkingsstructuur waardoor de regio haar potentie niet kan benutten.

AccelMed biedt dé innovatieve oplossing: het maakt regionaal beschikbare MedTech kennis en ervaring op een laagdrempelige en objectieve wijze beschikbaar voor idee-eigenaren; het rekent enkel een eerlijke vergoeding voor haar diensten bij het succesvol aantrekken van financiering (no-cure-no-pay); het stelt regionale MedTech partijen in staat om op gestructureerde en betrouwbare wijze risico’s te delen; én het biedt investeerders en industriële partners hoge kwaliteit en objectieve screening (due diligence);

AccelMed = Building MedTech Business Together.


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen