Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

ACTYOZ

Looptijd: van 1 mei 2016 tot 30 april 2017
Plattegrond van de locatie van het project

Het project ACTYOZ betreft de ontwikkeling van een bio-implantaat voor fixatie van botbreuken/ botfragmenten.

De nieuwe innovatieve oplossing, bestaande uit een unieke combinatie van biomateriaal wordt in samenwerking met Arctic Biomaterials (Finland) en Ludwig Boltzman Institut (Oostenrijk) onderzocht en ontwikkeld, waarbij het intellectuele eigendom van Noreyk blijft. Het biomateriaal heeft gelijkwaardige materialistische eigenschappen als titanium, terwijl het volledig resorbeerbaar is en (snel) te produceren in elk gewenste vorm. Het betreft hier een wereldwijde innovatie.


Hoofddoelstelling is de experimentele ontwikkeling van het biomateriaal-(polymelkzuur) op een dusdanige wijze dat gelijkwaardige stabiliteit en stevigheid levert als titanium met volledig resorbeerbare polymeren, speciaal voor toepassingen in bot- en kraakbeen (re)generatie. Hierbij is het van belang om onderzoek te doen naar: Verschillende vormen en groottes van het biomateriaal en het toepassen ervan in botweefsel (inclusief het meten van het herstellend vermogen) en het meten van resobeerbaarheid en residuvorming in het lichaam (botstructuur) na toepassing.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen