Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

AdHocPos

Looptijd: van 1 september 2015 tot 31 maart 2016
Plattegrond van de locatie van het project

Het doel van dit project is de haalbaarheid te onderzoeken van een uniek dynamische positionering systeem dat kan worden gebruikt om duizenden ground-support equipment te vinden op luchthavens, en geschikt is voor zowel outdoor als indoor. Een vaak gezien nadeel van positioneringssystemen is dat er vaak een dichte netwerk- en baken-infrastructuur noodzakelijk is. Door het gebruik van de ad hoc netwerk technologie dat geen of een minimale infrastructuur nodig heeft, kan deze belemmering worden verkleind. Dit is een volledige nieuw en innovatief concept dat een aantal technische innovaties combineert. Naast deze technologisch-economische innovatie voor Locus, biedt deze haalbaarheidsstudie ook nog eens de mogelijkheid om een test en evaluatie te doen bij een potentiele afnemer van onze systemen in een veelbelovend toepassingsdomein.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen