Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Afbreken van grondsmaakstoffen in Aquacultuur met fotokatalyse

Looptijd: van 1 augustus 2009 tot 31 juli 2012
Plattegrond van de locatie van het project

Korte samenvatting Wilhelm Aquaculture Enterprises heeft onderzoek gedaan naar de vermindering van een afwijkende smaakbeleving in aquacultuur vissen door fotokatalyse. Constateringen Geur en smaakverbindingen veroorzaken aanzienlijke verliezen in de visteelt sector. UV fotokatalyse kan deze verbindingen vernietigen. LED UV kan succesvol worden gebruikt. De constructie van de reactor was mogelijk met plexiglas Analyse van monsters uit de aquacultuur toonden geen Geosmin en 2 MIB aan. Een viskweeksysteem is met succes behandeld. In een enkele passage is een reductie gehaald van 95% Verdere ontwikkeling van dit systeem is veel belovend.

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen