Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Afzetbevordering makreel c.a.

Looptijd: van 1 april 2020 tot 1 juni 2021

Slechts een klein deel van de makreelvangst van de Nederlandse vissers wordt in Europa afgezet en geconsumeerd. De afzet in Europa richt zich vooral op de rokerijen. De gestoomde, warm gerookte makreel is in Nederland bij een breed publiek een gewaardeerd lekkernij en kent ook over de grenzen bekendheid. Het overgrote deel van de makreelvangst wordt geëxporteerd naar landen buiten de Europese Unie, Amerika, Egypte, West Afrika, de landen van voormalig sovjet Unie en Japan.

Met dit project beogen we de afzetmarkten ‘ dichter bij huis’ aan te boren en de afzet binnen Europa te vergroten. Polen en Duitsland zijn landen waarnaar al wel afzet naar toe plaatsvindt, welke we als fundament kunnen gebruiken voor verdere (door)groei.

Waarom makreel? Makreel is zeer betaalbaar, op meerdere wijze langdurig te conserveren, is de meest omega-3-rijke vissoort van allemaal. Daar waar door budget vaak bij de massa de verantwoorde, gezonde keuze geen optie is maakt makreel dit bereikbaar voor iedere portemonnee. Makreel was een van de eerste vissen die het MSC keurmerk verkreeg en wordt op verantwoorde wijze gevangen. Ook horsmakreel wordt in dit project als product betrokken.

Makreel is super gezond, verantwoord gevangen én betaalbaar voor iedere portemonnee.

Makreel positioneren als het broertje van haring: twee vet gezonde vissen uit Holland

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen