Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Airport Technology Lab

Looptijd: van 16 april 2019 tot 30 juni 2023
Vliegveld

De luchthaven Rotterdam The Hague Airport (RTHA) en de gemeente Rotterdam zijn een samenwerking aangegaan om een breed innovatie programma rondom de luchtvaart tot uitvoering te brengen. Dit programma wil een bijdrage te leveren aan een duurzame omgeving van luchthavens.

De uitvoering van het programma wordt ondergebracht in het Airport Technology (field) Lab.
In dit fieldlab kunnen alle partijen uit de kennisketen nauw samenwerken aan innovaties op het terrein van luchthavenprocessen en -management. Het doel van het lab is om innovaties te versnellen en gereed te maken voor gebruik op de vele (regionale) luchthavens op de wereld. De ontwikkelde innovatieve producten en diensten zullen een belangrijke rol gaan vervullen in het mogelijk maken van de duurzaamheidsdoelen in de luchtvaart, voor zover die vallen binnen het luchthaven domein.

Het fieldlab consortium bestaat uit MKB-bedrijven en opleidingsinstellingen op academisch, HBO en MBO niveau. Zo wordt het ATL ook goed bruikbaar is voor andere MKB-ers, start-ups en onderwijs. De ontwikkeling van het Airport Technology Lab sluit naadloos aan op het provinciale en regionale beleid.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen