Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

AmersfoortBreed - innoveren met breedband

Looptijd: van 22 januari 2009 tot 31 december 2013

Amersfoort is een ondernemende en innovatieve stad. Talent, kennis en ondernemerschap zijn zaken die Amersfoort kenmerken. De stad heeft een groot potentieel aan kennisintensieve en creatieve bedrijven. De sectoren creatieve industrie en ICT zijn een belangrijke motor voor de Amersfoortse en regionale economie. Om de lokale economie sterker te maken kiest de gemeente voor een stimuleringsbeleid. Eén van de accententen in dit stimuleringsbeleid richt zich op het maximaal benutten van het potentieel aan innovatieve bedrijvigheid en ICT. Met het programma Amersfoort Innovatief Sterk wordt invulling gegeven aan de stimuleringsmaatregelen die een impuls vormen voor de innovatieve industrie en ICT. Het project Amersfoort Innovatief Sterk richt zich op het versterken van het cluster creatieve industrie & ICT en het stimuleren van het gebruik van breedbanddiensten in Amersfoort waardoor werkgelegenheid wordt behouden en nieuwe werkgelegenheid wordt gecreëerd. Om dit project te realiseren zal zij zich richten op vergroten van het aanbod aan lokale breedbanddiensten, verbeteren van toegang tot kennis en kenniswerkers, vergroten van het aanbod en het gebruik van breedbanddiensten, versterken van het innovatief en creatief profiel van Amersfoort en verder ontwikkelen van een bedrijvencampus op het Oliemolenkwartier als creatief hart van de stad. Het doel van het project Amersfoort Innovatief Sterk is het aanjagen van de creatieve industrie en de ICT in de omgeving van de Keistad. Dit betekent dat meer ondernemers gebruik kunnen maken van breedband en dat het profiel van Amersfoort als innovatieve trekpleister voor bedrijven wordt versterkt.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen