Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Amsterdam Light Festival

Looptijd: van 17 juli 2013 tot 1 juli 2014

Verlicht Amsterdam is winterse trekpleister

Amsterdam Light Festival is een winterfestival met licht, kunst en water in de Amsterdamse historische binnenstad. Sinds de winter van 2012-2013 toveren hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars in de donkere wintermaanden de binnenstad om tot een ware lichtstad. Het festival is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende publiekstrekker met internationale bekendheid en heeft bewezen dat dit evenement significant bijdraagt aan de beoogde verhoging van de verblijfsbezoeken tijdens de wintermaanden. Het heeft Amsterdam als aantrekkelijke toeristische winterbestemming stevig op de kaart gezet.
Amsterdam Light Festival is ondergebracht in een private stichting en wordt ondersteund met publieke bijdragen. Kansen voor West subsidieerde de tweede editie 2013-2014.

Twee hoofdroutes leiden de bezoekers sinds 2012 ieder winterseizoen langs twee omvangrijke openluchttentoonstellingen. De ‘Water Colors-rondvaart’ voert langs de door kunstwerken verlichte Amsterdamse grachten en de Amstel. En tijdens ‘de wandelroute Illuminade’ kan men gratis genieten van diverse sculpturen, projecties en andere lichtinstallaties. Een uitgebreid randprogramma biedt evenementen in verschillende musea, theaters, restaurants, winkels en andere locaties in Amsterdam.

Samenwerking tussen : gemeente Amsterdam, Publieke Cultuurfondsen, sponsoren.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen