Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Amsterdam Light Festival

Looptijd: van 17 juli 2013 tot 1 juli 2014
Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival is een winterfestival met licht, kunst en water in de Amsterdamse historische binnenstad. Sinds de winter van 2012-2013 toveren hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars in de donkere wintermaanden de binnenstad om tot een ware lichtstad.

Het festival is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende publiekstrekker met internationale bekendheid en heeft bewezen dat dit evenement significant bijdraagt aan de beoogde verhoging van de verblijfsbezoeken tijdens de wintermaanden. Het heeft Amsterdam als aantrekkelijke toeristische winterbestemming stevig op de kaart gezet.
Amsterdam Light Festival is ondergebracht in een private stichting en wordt ondersteund met publieke bijdragen. Kansen voor West subsidieerde de tweede editie 2013-2014.

Twee hoofdroutes leiden de bezoekers sinds 2012 ieder winterseizoen langs twee omvangrijke openluchttentoonstellingen. De ‘Water Colors-rondvaart’ voert langs de door kunstwerken verlichte Amsterdamse grachten en de Amstel. En tijdens ‘de wandelroute Illuminade’ kan men gratis genieten van diverse sculpturen, projecties en andere lichtinstallaties. Een uitgebreid randprogramma biedt evenementen in verschillende musea, theaters, restaurants, winkels en andere locaties in Amsterdam.

.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen