Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontdek de escaperoom van Friesland Boeit

Looptijd: van 2 januari 2017 tot 2 november 2018
afbeelding van de escape room

 

In 2015 is Friesland Boeit begonnen met het ontwikkelen van escaperooms voor educatieve doeleinden. Hierbij keken ze vanaf het eerste team naar iets waar andere escaperooms tot dan toe nooit naar keken. “Wat maakt nu, dat het ene team wel ontsnapt, en het andere team niet ontsnapt?” Hier werd ingezoomd op gedrag van teamleden en van het team als geheel, wat heeft geresulteerd in een analysemodel dat het gedrag meet op teamniveau rondom samenwerking, communicatie en leiderschap. Tussen managementteams en basisscholen in werden tevens allerlei varianten van de escaperoom ontwikkeld. Of het nu gaat om samenwerken, om de ‘soft skills’ van monteurs, om de kennis van water bij omwonenden of dat het gaat om cybercriminaliteit, het team van Friesland Boeit heeft ze in het portfolio zitten.


EUROPESE SUBSIDIE VOOR FRIESLAND BOEIT

Friesland Boeit wil een analysemodel ontwikkelen voor het observeren en analyseren van gedrag van teams in escaperooms. Dit model kan worden gebruikt als learningtool voor het ontwikkelen van 21e eeuwse vaardigheden van (toekomstige) ondernemers en medewerkers.

Er zijn in Nederland naar schatting meer dan 400 escaperooms en wij willen het te ontwikkelen digitale analysemodel in licentie kunnen aanbieden aan alle escaperooms in Nederland. Met behulp van het analysemodel kunnen - door middel van videoanalyses - vaardigheden aan de hand van een te ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwd model worden gemeten. In dit digitale model is het doel om het gedrag van teams in de escaperoom te oberveren en te analyseren, waarbij gefocust wordt op 21e-eeuwse vaardigheden en specifiek op het samenwerken, aan de hand van een verscheidenheid aan door onderzoek deels gevalideerde en deels nog te valideren variabelen en gedragscomponenten.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen