Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Antimicrobiële effecten van voederadditieven

Looptijd: van 1 juni 2015 tot 1 maart 2016
Plattegrond van de locatie van het project

Greenvalley International B.V. heeft kennis opgebouwd rondom de effecten van voederadditieven op micro-organismen, welke de darm bewonen van onze mono-gastrische productiedieren. Sommige van deze micro-organismen veroorzaken ziekte aan het dier, wat de productie, het dierwelzijn en antibioticareductie benadeelt. Tevens kunnen zij potentieel ziekteverwekkend zijn voor de mens en vormen daarom een bedreiging voor de volksgezondheid. Door deze micro-organismen te beheersen in het dier, zal dit zowel de gezondheid als het welzijn van dier en mens vergroten. reenvalley International B.V. heeft ongeveer 10 mengsels bekend vanuit de literatuur, die de gewenste antimicrobiële werking in vitro vertonen. Een vertaalslag van in vitro naar in vivo moet echter nog worden gemaakt en deze is essentieel voor onderbouwing van een eventueel nieuw product dat door Greenvalley International B.V. op de markt kan worden gebracht. Hierbij staat centraal: Wat is de antibacteriële werkzaamheid van de verschillende mengsel voederadditieven in het lumen van de darm op de relevante organismen?

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen