Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

AntiRoll energie efficiente stabiliteit op schepen

Looptijd: van 1 januari 2011 tot 30 september 2014

Het doel van het project is om een stabiliteitssysteem te ontwikkelen voor de (internationale) scheepvaart, in eerste instantie voor zogenaamde superjachten (luxe zeewaardige jachten van meer dan 40 meter). Het ‘AntiRoll’ systeem is onderscheidend door het gebruik van twee verschillende assen, één voor het draaien van de vin (in varende condities) en één voor het flappen van de vin (nieuw en ook te gebruiken bij liggende condities), om de stabiliteitskrachten bij alle vaarsnelheden te verbeteren ten opzichte van bestaande systemen. Als gevolg hiervan kan een rechtere koers worden gevaren wat tot minder brandstofverbruik zal leiden.   De volgende activiteiten zijn als subsidiabel aangemerkt:   1. Ontwikkeling van de hoofdcomponenten: Elektrisch systeem, Software control, Mechanisch systeem, Hydraulisch systeem, Classificatie en handleiding, Performance voorspellingsberekeningen, Berekeningssheets 2. Prototype ontwikkeling: samenvoegen en doorontwikkeling van de onderdelen tot prototype incl. aansturingssysteem 3. Uitontwikkeling prototype: testen prototype en doorvoeren aanpassingen op basis van de verkregen meetresultaten.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen