Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Aqua Valley

Looptijd: van 2 maart 2017 tot 1 maart 2021
Stg. Zeeschelp

Over Stichting Zeeschelp:

Stichting Zeeschelp focust zich op het blijven vernieuwen en stimuleren van de mariene aquacultuur. Samen met ondernemers werken zij dagelijks aan het realiseren van nieuwe kweektechnieken en het verbeteren van deze methodes in de eerste stadia. De eerste stadia zijn de voortplanting en opgroei van hele jonge schelpdieren en vissen, die in kwekerijen of in buitenwater uitgroeien tot ze groot genoeg zijn om opgegeten te worden.

Op het proefstation werkt Stichting Zeeschelp aan broedhuistechnieken voor microalgen, macroalgen (zeewier), schelp- en schaaldieren en platvis. Het proefstation dient ook als een verzamelgebouw voor pionierende ondernemers die zeewater voorzieningen nodig hebben, zoals Seaweed Harvest Holland uit Zierikzee dat heeft voor de kweek van zeesla en suikerwier.

Over Seafarm B.V.:

Seafarm focust zich op het vinden van nieuwe mogelijkheden binnen schaal- en schelpdier kweek en viskweek en werkt hard aan technische ontwikkelingen hierin.

Ze zijn gespecialiseerd in viskweek op het land in recirculatie techniek. Dat is een unieke techniek in Europa en staat nog maar in de kinderschoenen. De techniek houdt in het kort in dat zij met zonnepanelen (2000 m2) energie produceren en met deze energie op een diervriendelijke manier tong kweken. Bij het bedrijf vind je ook direct een restaurant, waar alle producten te proeven zijn.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen