Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Aqua Valley

Looptijd: van 2 maart 2017 tot 1 september 2021
Stg. Zeeschelp

Om te komen tot een verdere stabilisatie van de aquacultuur sector is het noodzakelijk dat er grotere en snellere stappen in techniek, houderij en commercialisering gemaakt worden. De projectpartners in Aqua Valley bundelen daarom krachten en kennis om de ontwikkeling en innovaties voor de aquacultuur te versnellen. Dit moet leiden tot een stabielere en renderende aquacultuur sector. Tevens inspireert het project andere bedrijven om deel te nemen aan het Aqua Valley cluster. De behaalde projectresultaten worden aan het einde van het project (voorjaar 2021) gepubliceerd op de website die voor het Aqua Valley cluster wordt opgezet. De aquacultuur is een sector die technisch en economisch nog volop in ontwikkeling is. Het commercieel en duurzaam kweken van aquatische producten is echter een specifiek vakgebied waarbij een lange adem, veel onderzoek en ontwikkelingswerk veelgehoorde termen zijn. Een succesvolle aquacultuur-onderneming vraag om een specifieke kenniscombinatie van technologie, biologie/ecologie en marktontwikkeling. In Zeeland zijn een aantal voorlopers gevestigd die al een aantal jaar bezig zijn met de ontwikkeling van een succesvol aquacultuur sector. De ontwikkeling van technieken en kennis bij Fry-Marine, mede gerealiseerd door onderzoek en expertise van Stichting Zeeschelp, heeft een bijzondere aantrekkingskracht op (inter)nationale aquacultuurbedrijven en onderzoek- en kennisinstellingen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen