Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Aqua Zoo

Looptijd: van 22 januari 2008 tot 31 december 2013

Het project betreft de uitbreiding en upgrading van dierenpark Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden. Aqua Zoo Friesland is één van de zes parken van Zodiac Zoos. Aqua Zoo stond tot de overname door Zodiac Zoos in 2003 bekend als het Otterpark Leeuwarden. Aqua Zoo verwelkomt, mede door de revitalisering van het park, ieder jaar meer bezoekers. Kwamen er in 2001 nog 29.000 bezoekers, in 2007 waren dit er circa 165.000. In 2011 wil men ongeveer 210.000 bezoekers trekken. Op Noord-Nederlandse schaal is dit een attractie van formaat. De uitbouw van Aqua Zoo Friesland tot topattractie bestaat uit 2 fasen. De eerste fase bestaat uit de pijlers Naturama, Aqua Zoom. Nature trail 2 en Oerlan Fryslan. Het reeds bestaande Naturama (ca 1.000m2) zal worden vergroot. Het Naturama zal hierdoor in totaal 2.500 m2 beslaan. Het zal diverse met planten aangeklede zithoeken bevatten en enkele nieuwe biotopen met voornamelijk vogels en zoogdieren. Tevens zal er een onderwatertunnel komen waar men zicht heeft op zeehonden. Aqua Zoom is een wandelpad van ongeveer 600 meter. Nature trail 2 is een zwerftocht door het park waarbij de bezoeker middels een ingenieuze routing door het natuurlijk en rijk beplante park loopt. Oerlan Fryslan is een natuur educatief projectgebied met de Friese natuur en haar verschillende facetten als onderwerp. Een mogelijke invulling van de tweede fase (vanaf 2012) is de toevoeging van de pijlers Akwarama, Suridome en Duurzame Energie. Deze tweede fase valt buiten de scope van dit project.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen