Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

AquaBarge

Looptijd: van 13 juli 2017 tot 31 maart 2019

Heerema Fabrication Group (HFG) heeft in samenwerking met o.a. Wageningen Marine Research (WMR) de strategische en functionele haalbaarheid onderzocht van het aquacultuur concept AquaBarge. De strategie maakt onderdeel uit van de door HFG ingezette transitie naar een duurzame en groene economie en samenleving. Voor de uitvoering is Albatros Technology B.V. opgericht.

Het hoofddoel van dit project in het kader van de tender Innovatieprojecten aquacultuur 2017 is het onderzoeken van de technische haalbaarheid van een grootschalig, gesloten kweeksysteem met RAS (Recirculation Aquaculture System). Dit systeem is bestemd voor zalm en andere vissoorten. De focus ligt hierbij op de hydrodynamica, het viswelzijn en het verminderen van de ecologische impact tot 0. Het doel is om in een Proof of Concept, in een te bouwen Test Unit vast te stellen of beheersing van de parameters verversing, zuurstof, flow, vuilafvoer en temperatuur mogelijk is.

Kennispartners in de uitvoering van het onderzoek zijn WMR, Wetsus Leeuwarden en de Noorse instellingen SINTEF, Nofima en AquaOptima.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen