Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

ARM - de Prael

Looptijd: van 1 januari 2007 tot 30 juni 2011
De Prael

ARM de Prael is onderdeel van het Cluster ARM. Dit omvat een aantal panden en een binnenterrein gelegen in en om het bouwblok begrend door de Oudezijds Armsteeg, Oudezijds Voorburgwal, Heintje Hoeksteeg en de Warmoesstraat. Dit cluster geeft uitvoering aan de Gebiedsgerichte Aanpak Noordelijke Burgwallengebied. Uiteindelijk dient het plangebied een grote kwaliteitsverbetering in functionele, bouwtechnische en architectonische zin.

Voor het project ARM de Pael wordt een drietal oude panden gerenoveerd ten behoeve van de kleinschalige en ambachtelijke bierbrouwerij de Prael (met bierwinkel en proeflokaal), dat zich hierin gaat vestigen. Deze bierbrouwerij verschaft werk aan mensen met een langdurige psychiatrische handicap. In het Veilinghuisje komt de brouwerij, aan de Oudezijds Armsteeg de bijbehorende horeca, en in het pand Oudezijds Voorburgwal 30 de winkel.

Deze investeringen leiden tot de versterking van de werkgelegenheid en werken bovendien bevorderend voor het toerisme. Daarnaast is de verwachting dat het project een vliegwieleffect heeft richting partners in de buurt. Andere aangrenzende instanties zullen worden gestimuleerd om ook (gelijkende) acties te ondernemen die de bedrijvigheid, maar ook leefbaarheid vergroten. Op deze manier wordt dit stukje Amsterdam een aantrekkelijker onderdeel van de stad.

Samenwerking tussen : Stadsherstel Amsterdam N.V., Museum Ons' Lieve Heer op Solder, ROC van Amsterdam en Stichting Cordaan.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen