Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Asbetter Acids Plant Study

Looptijd: van 1 oktober 2021 tot 1 april 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Samenwerkingsverband voor industrieel ontwerp demofabriek
Met de partners Hexion (Pernis Rotterdam) en Suez Industrial Waste Services (Suez IWS Parijs) start Asbeter Holding B.V. met haar 100% dochtermaatschappij Asbetter Acids B.V. in Q4 2021 met het industrieel ontwerp van een eerste demonstratiefabriek in Rotterdam voor het proces Asbetter Acids. De fase Industrieel Ontwerp staat gepland voor oktober 2021 t/m september 2022 en levert als mijlpaal de aanbesteding voor de bouw van de fabriek met een investering van 60-70 miljoen euro.

Asbeter Holding is een start-up uit 2018 die met drie eigen medewerkers en tal van specialisten uit de wereld van research en engineering vanuit een laboratorium en pilotplant werkt aan de optimalisatie van het Asbetter Acidsproces: de destructie van asbestcement met behulp van industriële restzuren die daarmee met forse CO2-reductie geneutraliseerd worden. Daarnaast is veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van circulaire procesroutes om uit de eigen reststromen optimaal nog producten terug te winnen voor andere markten, zoals de cement- en betonindustrie. Denk aan silica, gips, calciumchloride en metaalhydroxiden. Ook dit levert CO2-reductie op.
Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen