Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Atolplaza motor voor kwaliteitsimpuls leefomgeving

Looptijd: van 1 januari 2007 tot 31 december 2012

Met 'Atolplaza' krijgt de Atolwijk in Lelystad een kwaliteitsimpuls. Dit gebeurt door een multifunctionele accommodatie samen te voegen met de ontwikkelingen in de openbare ruimte.

Door fysiek twee scholen onder één dak te brengen en daar alle andere belangrijke wijkvoorzieningen aan toe te voegen, brengt bewoners samen op één centrale plek in de wijk. Op deze 'Marktplaats' wordt de samenwerking tussen deze voorzieningen beter en ontstaat een plek voor binding en ontmoeting in de wijk voor alle leeftijdsgroepen: Een plek voor een ieder om naar toe te gaan.

Niet alleen de gebouwen moeten in de behoeften van de gebruikers en bezoekers kunnen voorzien, maar ook de openbare ruimte. Dat komt de leefbaarheid en vitaliteit van de wijk ten goede. De voorziening richt zich dan ook op de bewoners van de hele Atolwijk. De deelnemers vormen straks een afspiegeling van de verschillende groepen in de wijk, kinderen, jongeren, volwassenen en senioren ongeacht herkomst en culturele achtergrond.

De inrichting van de openbare ruimte wordt een stimulans om het gebied op te zoeken en om er te (ver)blijven. Alleen de multifunctioneel inzetbare ruimte wordt vanuit Kansen voor West gesubsidieerd.

Samenwerking tussen : gemeente Lelystad, GSB middelen, BDU fysiek en Woningbouwvereniging Centrada.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen