Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Auke Vleerstraat incl. de Derde Ontsluiting Kanaalzone

Looptijd: van 1 januari 2007 tot 31 december 2011
Plattegrond van de locatie van het project

 

Het project omvat de upgrading van de Auke Vleerstraat in twee fases. Fase 1 betreft het gedeelte van de Auke Vleerstraat.

Binnen deze fase worden drie hoofdactiviteiten benoemd: 1) De reconstructie van het wegvak onder het viaduct Westerval. 2) De reconstructie van de kruispunten van de Auke Vleerstraat en de realisatie van een fiets- en voetgangersbrug. 3) De wegvakken van de Auke Vleerstraat Fase 2 is de realisatie van een fiets- en voetgangersbrug en betreft het gedeelte van de Auke Vleerstraat na de aansluiting Twekkeler Es tot en met de aansluiting van de Kanaalstraat, inclusief de derde ontsluiting Kanaalzone.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen