Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Autobundel

Looptijd: van 1 januari 2011 tot 1 januari 2013
Plattegrond van de locatie van het project

Met het project Autobundel werd een manier gezocht om levende mesheften (Ensis Directus) gedurende het gehele productieproces zoveel mogelijk te automatiseren. Het project mag als geslaagd beschouwd worden. Het op handmatige wijze opbossen is grotendeels geautomatiseerd. De automatische aanvoer van natuurelastiek bleek een bottleneck te zijn. Grote tevredenheid was er over het wikkelsysteem en met de gelijkrichter. Een enorme sprong vooruit is het terugkoelen van het product. Al met al zijn er grote stappen gemaakt in het automatiseren van de productielijn van mesheften.

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen