Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Automatisch verhalen zandzuiger

Looptijd: van 1 maart 2015 tot 31 mei 2016
Plattegrond van de locatie van het project

In dit project willen we een automatisering ontwikkelen die een zuiger zelfstandig een bepaald gebied kan laten uitbaggeren. Binnen de maritieme sector is de baggerindustrie erg belangrijk voor Imotec, omdat hier naast het varen ook een baggerproces aan boord wordt uitgevoerd. Imotec kan dit proces verbeteren door mechatronische innovaties. Zandzuigers zijn een goed voorbeeld van complexe specials waar Nederlandse leveranciers nog een belangrijke rol spelen. Imotec wil deze leveranciers met dit project een innovatie bieden waarmee zij en Imotec zich kunnen onderscheiden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen