Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Automotive House

Looptijd: van 25 september 2008 tot 31 maart 2012

Automotive House Het Automotive-House op de AutomotiveCampusNL in Helmond is dé fysieke hotspot, ontmoetingsplek en vestigingslocatie op het gebied van automotive in de regio Zuid-Oost Brabant, Nederland en internationaal. Bedrijven, onderwijs en onderzoeks-instellingen, innovatieve laboratoria en  state of the art  testfaciliteiten werken samen aan automotive technology & smart mobility. Het Automotive House is gerealiseerd met financiële steun van de Europese Unie.   Automotive Campus De AutomotiveCampusNL biedt ruimte aan bedrijven, kennisinstituten, onderwijsinstellingen en private en publieke onderzoeks- en testcentra op het gebied van automotive technologie en slimme mobiliteit. De campus is een ontmoetingsplek: een inspirerende omgeving waar kennis en bedrijven samen worden gebracht met als doel het bevorderen van samenwerking, kennisdeling en open innovatie. De campus functioneert bovendien als kenniscentrum binnen het grotere ecosysteem van de toptechnologie regio Brainport en de Nederlandse automotive sector. Daarmee is de campus een one-stop-shop op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en beproeving van automotive technologie en mobiliteitsconcepten.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen