Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Autonoom kite power systeem

Looptijd: van 20 mei 2015 tot 31 december 2015
Plattegrond van de locatie van het project

 

E-Kite richt zich op het ontwikkelen en produceren van kite power systemen waarmee m.b.v. een vleugel elektriciteit uit wind gegenereerd kan worden.

Het grootste voordeel van zulke systemen is dat windenergie opgewekt wordt tegen >50% lagere opwekkingskosten vergeleken met windturbines, dankzij de lagere investeringskosten (vanwege het ontbreken van toren en bladen) en hogere opbrengsten omdat windenergie op grotere hoogten gewonnen kan worden. De doelstelling van dit project is om de haalbaarheid van een autonoom opererend kite power systeem aan te tonen. Daarvoor moeten er een aantal besturingssoftwaremodules geschreven of geoptimaliseerd worden. Daarnaast zullen ook een vleugel lanceersysteem en hardware modificaties aan het bestaande grondstation ontworpen en gebouwd worden. De haalbaarheid is aangetoond als het systeem 2 dagen autonoom kan opereren.

In 2016 werd E-kite genomineerd voor de Jan Terlouw ambitieprijs. Bekijk hier een filmpje E-Kite met het Kite power systeem

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen