Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

BactoDong

Looptijd: van 2 mei 2015 tot 30 juni 2017
Plattegrond van de locatie van het project

Het mestoverschot van de landbouw is en blijft een groot (internationaal) probleem; voor het milieu en de gezondheid vormt het een flinke belasting en voor individuele agrariërs is het een bedrijfseconomische kostenpost van betekenis. Al jaren wordt er gezocht naar een goede methode om deze problematiek te lijf te gaan, maar deze is tot op heden niet gevonden.

In het kader van dit project willen de projectpartners Cowhouse International BV (Leeuwarden) en Apparatenbouw De Jager BV (Dokkum) proces - op basis waarvan verse dierlijke (agrarische) mest door middel van bacteriën wordt omgezet wordt tot een minerale organische meststof, zonder dat dit tot ammoniak uitstoot leidt – gaan doorontwikkelen, van de huidige kleinschalige proefopstelling naar een in een operationele agrarische omgeving beproefde prototype geautomatiseerde koeien - en varkensmestverwerkingsinstallatie.

Om dit te kunnen bereiken worden in 6 werkpakketen respectievelijk een bacteriologische koeien- en een bacteriologische varkensmest-verwerkingsinstallatie ontwikkeld/ontworpen, als prototype gebouwd en in fabrieks- en veldtesten bij agrariërs gedemonstreerd en wordt het bacteriologische proces opgeschaald voor de beoogde praktijktoepassing.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen