Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Balans in Doorstroming

Looptijd: van 1 augustus 2009 tot 31 juli 2010
Plattegrond van de locatie van het project

De Deltaschool en Beatrixschool zijn scholen voor speciaal en speciaal voortgezet onderwijs voor zeer moeilijk lerende jongeren in de leeftijd van vier tot en met twintig jaar. De scholen willen de leerlingen een zo zelfstandig mogelijk bestaan in de maatschappij geven. Om de overgang van onderwijs naar werk te verbeteren, hebben de scholen ESF-subsidie aangevraagd. Ze verzorgen interne stages op het gebied van detailhandel, kantoor en schoonmaak. Daarnaast bootsen de scholen praktijksituaties na en is er aandacht voor leren op locatie. De kennis en vaardigheden van de leerling en de mogelijkheden van de ontvangende organisatie staan centraal. De Deltaschool en Beatrixschool werken samen met andere scholen, bedrijven en instellingen om de leerlingen stages en werk op maat te bieden.

Wist je dat?

Voor de periode 2014-2020 is € 507 miljoen beschikbaar. Hiermee wordt de arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de duurzame arbeidsinzet van werkenden bevorderd.

Gemeenten gebruiken ESF subsidie voor het terugdringen van jeugdwerkloosheid en de arbeidsinpassing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zoals mensen met een arbeidsbeperking, werkzoekende 50-plussers, mensen zonder werk of uitkering waaronder (laagopgeleide) vrouwen en gedetineerden.

Dit betekent dat binnen de projecten aandacht wordt besteed aan het creëren van gelijke kansen voor personen die door bepaalde kenmerken, zoals bijvoorbeeld geslacht, ras, leeftijd of seksuele gerichtheid, een (extra) achterstand hebben op de arbeidsmarkt.

Leerlingen van deze scholen, die in aanvulling op het regulier onderwijs ondersteuning nodig hebben of die na het verlaten van de school begeleiding nodig hebben bij het vinden van een baan, worden hiermee geholpen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen