Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

BallJames

Looptijd: van 1 september 2016 tot 31 december 2017
Plattegrond van de locatie van het project

BallJames wordt wereldwijd het eerste real-time multi-view camera tracking techniek voor de sport, waarmee 100% accurate data kan worden gegenereerd. In feite wordt met BallJames een grote MRI gebouwd die de spelers, bal en arbitrage non-stop analyseert. Door de 100% accurate tracking met gezichtsherkenning en toepassing van een geheel nieuw concept van foot-detection kan naast tracking tevens exact bepaald worden waardoor blessures ontstaan, of er aanwijzingen zijn voor matchfixing, hoe snel een speler een sprint inzette c.q. een bal schoot of iedere andere statistiek die een sportclub zou willen analyseren. De ontwikkeling van BallJames vindt plaats in een samenwerking tussen drie partijen; SciSports, betaald voetbal organisaties Heracles Almelo en, als externe partner, de Universiteit Twente.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen