Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Banana Factory

Looptijd: van 19 oktober 2020 tot 31 december 2021
Plattegrond van de locatie van het project

Bananen zijn het meest verhandelde fruit ter wereld. Alleen al in Europa worden jaarlijks 6 miljard kg bananen geïmporteerd. Dit gebeurt hoofdzakelijk via de havens van Antwerpen, Rotterdam en Vlissingen. Bananen worden per schip vervoerd naar Europa. Hierbij worden jaarlijks miljoenen kilo’s nog bruikbare bananen afgekeurd voor de supermarkt en direct vernietigd. Dat is zonde…

Sunt gaat de strijd aan tegen voedselverspilling en wil de afgekeurde bananen verwerken tot bananenpuree. Binnen dit project wordt onderzocht hoe de puree het beste geconserveerd kan worden, zodat er een lekker, gezond en voedselveilig product ontstaat. Zo voorkomen we voedselverspilling en creëren we een nieuwe economische waarde voor een product dat tot voor kort als afval gezien werd. Let’s go bananas!

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen