Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

BATS

Looptijd: van 23 juli 2008 tot 1 augustus 2012

Het project Bedrijfsgerichte Actie Techniek en Scholing (BATS) verbindt de ambitie van het ROC Noorderpoort met de ambities van het bedrijfsleven om het onderwijs efficiënter, effectiever en aantrekkelijker te maken. Het gaat daarbij om een voor de regio unieke pilot op het vlak van praktijk gestuurd leren met een goede interactie tussen bedrijven en school.   De bedrijven hebben zich in het kader van dit project verenigd in de stichting support Allround Operationeel Technicus (AOT). Er wordt een simulator aangeschaft en er wordt ondersteunend lesmateriaal ontwikkeld. Tijdens de opleiding maakt de simulator het mogelijk om praktijksituaties op de werkvloer na te bootsen en daarmee de aansluiting met het werk heel concreet te maken. De software van het systeem maakt het mogelijk om van diverse omgevingen simulaties te draaien. Een voorbeeld is een energiecentrale. De energiesector is een sector die als gevolg van de diverse ontwikkelingen dringend behoefte heeft aan goede en breed inzetbare werknemers op het  technologische vlak in de Eemsdelta regio. Bedrijven als NUON, RWE, NAM (en waarschijnlijk ook de GASUNIE) hebben zich om deze reden aangemeld als lid van de stichting support AOT.   

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen