Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Beademing in complexe situaties

Looptijd: van 12 september 2008 tot 20 april 2012
Beademing in complexe situaties

De doelstelling van dit project is tweeledig. Fase 1: Het ontwikkelen, preklinisch en klinisch testen van een prototype van een beademingsapparaat (werknaam ActivJet) gebaseerd op de combinatie van venturi-flow en jet-entrainment met dus danige kenmerken dat het veilig is in alle situaties waarin beademing via een katheter met kleine diameter vereist is Fase 2: Het ontwikkelen, in vitro en in vivo testen van een prototype van een jetkatheter die effectief en veilig is voor gebruik bij laserchirurgie in de bovenste luchtwegen in combinatie met het in fase 1 ontwikkelde beademingsdevice.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen