Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Bean me up!

Looptijd: van 15 februari 2021 tot 31 december 2023
Plattegrond van de locatie van het project

In het project ‘Bean me up!’ worden de technieken doorontwikkeld om eiwitten uit veldbonen te onttrekken om daarmee de veldboon als alternatief in te zetten voor de eiwitten die uit de importsoja worden verkregen. Hiermee wordt de verwaarding van veldbonen tot een bron van eiwitten mogelijk. In het project worden:
1. de technieken doorontwikkeld voor de extractie van eiwit uit de veldboon, inclusief het applicatie- en formuleringsonderzoek voor de toepassing van deze eiwitten in voedsel.
2. de teeltmethodieken en teeltprotocollen voor grootschalige rendabele teelt van de veldboon ontwikkeld inclusief de businessmodellen zodat de landbouwsector in Noord-Holland deze veldboon kan produceren
Op deze wijze wordt een importonafhankelijke rendabele korte keten in Noord-Holland gerealiseerd voor productie en toepassing van het eiwit uit de veldboon in de voedselverwerkende industrie. Hiermee draagt het project bij aan de Klimaatdoelstellingen en aan de Eiwittransitie.

Het project wordt uitgevoerd door 10 partijen, elk met hun eigen werkzaamheden en expertise. Met elkaar werken zij samen aan alle activiteiten op het gebied van de procestechnologie, de agribusiness en de marktmodellen.


Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen