Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Bedrijventerrein Gadering fase 3a: Leerlooierstraat

Looptijd: van 1 januari 2014 tot 31 december 2015

Bedrijven in Rotterdamse Leerlooierstraat zitten er up-to-date bij

Aan de zuidkant van Rotterdam ligt in Hoogvliet het Bedrijventerrein Gadering met veel haven- en transportgerichte bedrijven. Het noordelijke deel van het terrein was verouderd en werd fasegewijs geherstructureerd, waarbij een kwaliteitsslag en een goed beheer de leidraad waren. In verschillende fasen werden straten heringericht, waardoor de ruimtelijke kwaliteit, bereikbaarheid, interne verkeerscirculatie en de parkeermogelijkheden in het gebied verbeterden. Daarmee was de herstructurering vooral een fysieke aangelegenheid: het ‘waterproof, truckproof en parkingproof’ maken. Een goed doordacht parkmanagement moet er vervolgens voor zorgen, dat het bedrijventerrein in samenwerking met de bedrijven een aantrekkelijke en veilige bedrijfsomgeving blijft.

Het geld van Kansen voor West is gebruikt om specifiek de Leerlooierstraat op te knappen. Deze straat had nog echt een ‘jaren zeventig-uitstraling’. Het grootste probleem was hier het gebrek aan parkeerplaatsen en een slechte interne ontsluiting. Fase 3a van het revitaliseringsplan bracht daar verandering in door de openbare ruimte opnieuw te bestraten. Ook werden onoverzichtelijke en daarmee onveilige in- en uitritten verbeterd.

Samenwerking tussen : gemeente Rotterdam, Stadsregio Rotterdam.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen