Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Bedrijventerrein Gadering Leerlooierstraat

Looptijd: van 1 januari 2014 tot 31 december 2015
Gadering

Aan de zuidkant van Rotterdam ligt in Hoogvliet het Bedrijventerrein Gadering met veel haven- en transportgerichte bedrijven. Het noordelijke deel van het terrein was verouderd en wordt fasegewijs geherstructureerd.

In verschillende fasen worden straten heringericht, waardoor de ruimtelijke kwaliteit, bereikbaarheid, interne verkeerscirculatie en de parkeermogelijkheden in het gebied verbeteren. Daarmee is de herstructurering vooral een fysieke aangelegenheid: het ‘waterproof, truckproof en parkingproof’ maken. Een goed doordacht parkmanagement moet er vervolgens voor zorgen, dat het bedrijventerrein in samenwerking met de bedrijven een aantrekkelijke en veilige bedrijfsomgeving blijft.

Het geld van Kansen voor West wordt gebruikt om specifiek de Leerlooierstraat op te knappen. Deze straat had nog echt een ‘jaren zeventig-uitstraling’. Het grootste probleem is hier het gebrek aan parkeerplaatsen en een slechte interne ontsluiting. Fase 3a van het revitaliseringsplan brengt daar verandering in door de openbare ruimte opnieuw te bestraten. Ook worden onoverzichtelijke en daarmee onveilige in- en uitritten verbeterd.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen