Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Bedrijventerrein Overvecht

Looptijd: van 27 maart 2010 tot 31 december 2014
bedrijventerrein Overvecht

Werken aan duurzame toekomst voor Bedrijventerrein Overvecht

Bedrijventerrein Overvecht is midden jaren zestig ontwikkeld en uitgegroeid tot een voor de stad Utrecht belangrijk kleinschalig, gemengd bedrijventerrein. Het biedt plaats aan circa 200 middelgrote en kleinere bedrijven die vooral lokaal en regionaal gebonden zijn. De ligging is zeer gunstig ten opzichte van het centrum van de stad en de uitvalswegen (A2 en A27), maar omdat het terrein verouderd raakte verloor het zijn aantrekkingskracht. De bedrijven op dit terrein en de gemeente hebben daarom de handen ineen geslagen om het bedrijventerrein modern en toekomstbestendig te maken.

De subsidie van Kansen voor West is besteed aan een aantal activiteiten uit de opgestelde ruimtelijk economische visie. Er kwam een stedenbouwkundig ontwerp met diverse verbeteraspecten. Het ging om de ontsluiting, groenvoorziening, parkeermogelijkheden en zichtbaarheid van het sportcluster, met onder meer de ijsbaan De Vechtsebanen. Een beeldkwaliteitplan schiep de kaders voor een eenduidige uitstraling van het terrein, ook op het gebied van de reclame-uitingen van de bedrijven. Verder zijn goede afspraken gemaakt met gemeente en politie over een strengere handhaving en toezicht.
De bedrijven onderling haalden de banden aan, terwijl een actief promotieplan garant moet staan voor het succesvol werven van nieuwe bedrijven. Tot slot is een activiteitenplan uitgewerkt om de jeugd uit de twee naburige woonwijken Overvecht en Zuilen kennis te laten maken met de verschillende bedrijven en het werkgelegenheidsperspectief dat ze bieden.

Samenwerking tussen : Ondernemersvereniging Overvecht, de Kamer van Koophandel Midden Nederland en de gemeente Utrecht.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen