Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Beeldende kunsttentoonstelling 'Call of the Mall'

Looptijd: van 1 januari 2013 tot 31 december 2013
Call of the Mall

In de zomer van 2013 was ‘Call of the Mall’ in het Utrechtse Hoog Catharijne en op Utrecht Centraal Station drie maanden lang het podium voor nationale en internationale kunstenaars en bezoekers.

In een van de drukstbezochte winkelgebieden van Nederland kon het publiek naast het winkelen ook kunst bewonderen. In de gangen, op daken, op pleinen, in de stationshal en op gewoonlijk afgesloten plekken waren nieuwe kunstwerken te zien van bijna 30 kunstenaars uit binnen en buitenland. Kansen voor West heeft een bijdrage geleverd aan deze manifestatie.

Met het toegenomen winkelen via Internet als concurrent, werd met een manifestatie als Call of the Mall duidelijk, dat winkelgebieden toekomst hebben mits deze meerwaarde bieden als aangename verblijfplaats met veel ruimte voor sociale interacties en het creëren van belevenissen. In de plannen voor het nieuwe Hoog Catharijne was daarom veel aandacht voor de ‘non-shopping experience’. Hetzelfde geldt voor het Centraal Station, waar het veraangenamen van de verblijfstijd van reizigers een doel op zich was.
Publieksonderzoek toonde aan, dat de doelstelling van dit project werd gehaald. De georganiseerde tentoonstelling maakte zowel indruk op de vaste bezoekers van het gebied, maar trok ook 100.000 extra bezoekers. Daarmee heeft de expositie een grote hoeveelheid zeer positieve publiciteit gegenereerd, iets wat Call of the Mall een marketingprijs opleverde. Enkele kunstwerken krijgen een blijvende plek in het Stationsgebied, zoals een theepot van bijna zeven meter hoog.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen