Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Beleidsondersteunend systeem voor het meten en beoordelen van luchtvervuiling

Looptijd: van 1 september 2010 tot 31 december 2013
Plattegrond van de locatie van het project

Doel van dit project is het opzetten, evalueren en demonstreren van een geavanceerd model voor het weergeven van de luchtkwaliteit. Het systeem gebruikt driedimensionele voorspellingsmodellen en geeft voorspellingen, beoordelingen en mogelijke scenario's voor zowel stedelijke als landelijke gebieden. Er is een speciale, zeer nauwkeurige module voor het modelleren van de situatie in de buurt van autosnelwegen en andere kritieke punten. De informatie moet het beleid op het vlak van luchtvervuiling ondersteunen. Het is niet de bedoeling dat er een centraal beheerd Europees netwerk komt maar wel dat geïnteresseerden een kopie van het systeem in hun eigen regio kunnen gaan gebruiken.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen