Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Belfort Sluis

Looptijd: van 1 januari 2007 tot 1 januari 2014

In de afgelopen drie jaar is het Belfort met behulp van Europese subsidie  volledig gerenoveerd en gerestaureerd. De raadzaal, tevens raadszetel, is een museum op zich met haar prachtige kunst, het vierschaarhek en passende inrichting voor verschillende bijeenkomsten zoals vergaderingen, concerten en huwelijksvoltrekkingen. Op de bovenverdiepingen zijn twee musea ingericht. Eén etage is gewijd aan de interessante geschiedenis van de stad Sluis. Een andere aan taal, dialecten en in het bijzonder aan de persoon en het werk van Johan Hendrik van Dale. Verder is het kantoor van de VVV gevestigd in de nieuwe aanbouw bij het Belfort. Natuurlijk kunt u als bezoeker ook (weer) genieten van moderne kunsttentoonstellingen in de raadskelder, de toren beklimmen, het carillon zien en horen en het panoramische uitzicht bewonderen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen