Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Besparing op energie en discard door netteninnovatie

Looptijd: van 1 september 2009 tot 31 januari 2012
Plattegrond van de locatie van het project

Korte samenvatting Zeevisserijbedrijf A. van Urk B.V. heeft onderzoek laten doen naar brandstofbesparing en het verminderen van discards. Dit hebben ze gedaan op de Maaskant eurokotter UK 158 “Willem Jakob”Door de “Willem Jakob” uitterusten met Less Fuel and Discards netten (LDF) en het zusterschip de Z 525 niet, zijn de vergelijkingen tot stand gekomen. Constateringen  Het is niet waarschijnlijk dat het gebruik van LDF netten zorgt voor grotere verliezen in de vangst. De efficiëntie is namelijk erg weersafhankelijk. Het brandstofverbruik van de “Willem Jakob” was significant minder. Er zijn duidelijke aanwijzigen dat het gebruik van LDF netten de discards verminderen.  Het LFD project heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan het vergoten van de selectiviteit van de visserij op Noorse kreeft.

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen