Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Betuwse Energie Samenwerking

Looptijd: van 1 juni 2016 tot 31 augustus 2020


De projectpartners willen in het project een gebiedsmanagementsysteem ontwikkelen gericht op vraag en aanbod van energie.

In het project Betuwse Energie Samenwerking werken verschillende MKB bedrijven uit Gelderland aan de ontwikkeling van producten en diensten voor particulieren en bedrijven die bijdragen aan een regionaal geoptimaliseerd energiesysteem.
Ons toekomstig energiegebruik kenmerkt zich door een verschuiving van fossiele energie naar duurzaam opgewekte elektriciteit. De BES voorziet in een samenwerking tussen partijen die willen innoveren in het netwerk van Rivierland. Vraagsturing, buffering, slimme informatie-uitwisseling en op de juiste plekken investeren in capaciteit en opslag kan tot een oplossing leiden.
Geheel in de coöperatieve gedachte van BetuwestroomHet systeem moet opereren op vier niveaus: huishoudens, wijk- en straat, regio, en landelijk. De benodigde techniek en infrastructuur (omvorming, opslag, beheer, data en monitoring) worden omgezet in diensten voor zowel zakelijke als niet-zakelijke doelgroepen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen